Branden door oververhitting hennepplantages

dinsdag 7 oktober 2014

Diemen - Amsterdam - In de nacht van maandag 6 op dinsdag 7 oktober 2014 is brand ontstaan in een woning in de Groote Peel in Diemen en een pand in de Lodewijck Tripstraat in Amsterdam. Nader onderzoek wees uit dat in beide panden een hennepplantage aanwezig was. De politie waarschuwt voor de gevaren door hennepplantages en roept iedereen op om informatie over hennepkwekerijen zo snel mogelijk door te geven.

Kort voor middernacht ontstond brand in de woning in Diemen. De zolderetagebrandde uit. Op de zolder en de 1e verdieping trof de politie meer dan 100hennepplanten. Rond 01.00 uur ontstond brand in het pand in de LodewijckTripstraat. De politie trof ruim 400 hennepplanten aan. Oververhitting van detransformatorenhebben de branden veroorzaakt. In de panden zijn geen personenaangetroffen. De hennepplantages zijn ontmanteld en de planten zijn vernietigd.De politie stelt in beide plaatsen een onderzoek in.

Gevaar voor brand

Vaak is er bij hennepkwekerijen sprake van diefstal van stroom. Dit levertgevaarlijke situaties op, waarbij een grote kans is op brand. Dit is niet alleengevaarlijk voor de mensen die in het pand van de hennepkwekerij aanwezig zijn,maar ook voor de direct omwonenden.

Hotbox CO2 generator

Daarnaast wordt er bij hennepplantages regelmatig een Hotbox CO2 generatorgebruikt. Dit is een apparaat dat extra CO2 levert. Een verhoogd CO2-gehaltezorgt ervoor dat hennepplanten sneller groeien. Het gas is echter bij hogeconcentratie gevaarlijk voor mensen. Door gaten in muren, zou het gas bij burenterecht kunnen komen.

Meld hennepkwekerijen bij de politie

In verband met de gevaarlijke situaties is het belangrijk om informatie overhennepkwekerijen zo snel mogelijk door te geven aan de politie. De aanwezigheidvan hennepgeur, een constant zoemend of ronkend geluid en beslagen en/ofafgeplakte ramen of gordijnen die nooit opengaan, zijn punten die kunnen wijzenop een hennepkwekerij. Meld verdachte situaties via 0900-8844 of bij MeldMisdaad Anoniem via 0800-7000.

bron: politie.nl | Categorie: drugs


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Baambrugge | 112 alarmeringen Baambrugge | Goedkoop Tanken in Baambrugge | Supermarkten in Baambrugge | Weerbericht Baambrugge